ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Την Παραμονή της εορτής την Τρίτη 12 Νοεμβρίου ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην πόλη της Πρέβεζας, στον οποίο  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωσε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους καθώς και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος,  ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά του τιμώμενου Αγίου εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας.

Την κυριώνυμο ημέρα μνήμης του Αγίου εψάλη ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αναφερθείς στον βίο του Αγίου.

 Τέλος  κατά την διανομή του αντιδώρου ο Ποιμενάρχης μας δέχθηκε τις ευχές από τον Ιερό κλήρο, τους εκπροσώπους των αρχών και τους πιστούς, τους οποίους και ευχαρίστησε για τις ευχές τους αλλά και για την τιμητική τους παρουσία.

Comments are closed.